Heb je in 2015 je hypotheek overgesloten, misschien heb je nog extra belastingvoordeel?

Lees dit als je in 2015 je hypotheek hebt overgesloten. Je hebt daarvoor waarschijnlijk een flinke boetebedrag moeten betalen. Ging dit om echt een groot bedrag, lees dan nog even verder.
Je weet waarschijnlijk wel dat je de kosten van het boetebedrag mag aftrekken bij je belastingaangifte, dat is op zich al goed nieuws, want hierdoor is de boete al een stuk lager en dus de terugverdientijd veel korter. Maar wellicht is er nog meer goed nieuws, waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Het zou kunnen dat je door het grote bedrag dat je aan je hypotheekkosten hebt gemaakt je ineens een laag besteedbaar inkomen had in 2015. Misschien heb je daardoor ineens recht op een hoger bedrag op kinderopvangtoeslag, een hoger kindgebonden budget en wellicht zelfs zorgtoeslag. Zeker als je deze verschillende toeslagen weer bij elkaar optelt, kan het om een flink bedrag gaan.

Kom je hier zelf niet uit, een belastingadviseur kan je hier snel bij helpen. Het kan echt de moeite zijn, maar nogmaals het bedrag dat je aan boete hebt betaald moet wel aanzienlijk zijn (dus niet een paar honderd euro, dan is de kans klein dat dit voor jou geldt).