Heeft uw een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor 2014 of 2015?

In de loop van 2016 gaat de wet- en regelgeving voor de VAR veranderen. Daarom gaat een aantal zaken anders. Uw krijgt hierover deze week een brief. Er worden meer dan 500.000 brieven verstuurd.

VAR’s voor 2014 en 2015 blijven ook in 2016 geldig. Totdat de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. De streefdatum hiervoor is 1 april 2016. Uw kan de VAR voor 2014 of 2015 dus ook in 2016 blijven gebruiken, zolang u hetzelfde werk onder dezelfde omstandigheden en voorwaarden blijft doen.

Wanneer wel een nieuwe VAR aanvragen?
Gaat uw  in 2016 werken onder andere omstandigheden of voorwaarden? Of gaat uw andere werkzaamheden uitvoeren dan de huidige werkzaamheden? Dan vraagt uw  hiervoor een nieuwe VAR aan. Deze VAR is geldig tot de nieuwe wet- en regelgeving ingaat. Als u  twijfelt of u een nieuwe VAR moet aanvragen, dan kunt  het hulpmiddel Wel of geen VAR aanvragen raadplegen.

Meer informatie
– Lees de brief aan u.
– Kijk op belastingdienst.nl/var. U vindt daar ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Zie ook Komende nieuwe wet- en regelgeving in 2016: overgangsregeling.