Spectaculaire daling faillissementen

Het aantal faillissementen blijft afnemen. In mei legden 550 bedrijven en instellingen het loodje, 34 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier.nl.

In de eerste vijf maanden van het jaar gingen bij elkaar 3392 bedrijven (inclusief eenmanszaken), stichtingen en verenigingen over de kop. Dat is ruim een kwart minder dan een jaar geleden en 41 procent minder dan het recordaantal uit 2013.

De daling van het aantal faillissementen wordt toegeschreven aan het herstel van de economie en het aantrekkende consumentenvertrouwen. Vooral in de transportsector gaan de laatste tijd minder bedrijven onderuit. Ook in de bouw en de horeca is een stevige terugloop van het aantal bankroeten waar te nemen.

In absolute zin blijft het aantal faillissementen wel nog steeds hoog, stelt de website. In 2007, vlak voor de crisis, lag het aantal bedrijven dat failliet ging nog ruim 40 procent lager.