Nieuwe pagina over Scheiden op belastingdienst.nl

De pagina voor de doelgroep gescheidenen op belastingdienst.nl is sterk vernieuwd. Het perspectief van de burger is hierbij uitgangspunt. Drie vragen aan Ulrike Rössel, programmamanager bij de Belastingdienst, over deze vernieuwing.

1. Waarom deze vernieuwing?
Uit onderzoek blijkt dat gescheidenen meer fouten in hun aangifte maken dan andere doelgroepen. Ook blijkt dat partner, kinderen, huis en geld de onderwerpen zijn waarnaar het meest gevraagd wordt. Deze kennis is gebruikt voor de vernieuwing.

2. Wat is het doel van deze pagina?
Doel is dat de belastingplichtigen hun fiscale zaken goed regelen en zo min mogelijk fouten maken. Hierbij willen we het de doelgroep makkelijker maken om de informatie bij ons te komen halen.

3. Hoe ziet dat eruit?
In de rechterkolom staan belangrijke vragen over verandering van woonsituatie en vermogen. In de middenkolom schetsen we de fiscale gevolgen van bijvoorbeeld alimentatie en kinderen. Deze vragen zijn het startpunt voor uitvoerigere teksten op de site. Daarbij gebruiken we de taal die mensen doorgaans aan de keukentafel gebruiken.

Bezoekers krijgen uitleg over moeilijke begrippen als ‘fiscale partner’ met een klik op het woord. Zij kunnen informatie opslaan in een mandje rechtsboven op het scherm. Ook kunnen ze direct vanaf de site een print maken of versturen. Verder staan er directe links naar formulieren voor het aanvragen van een toeslag of het doorgeven van een wijziging.

Klik hier om naar de pagina te gaan.

Mocht u vragen hebben dan staan onze collega’s u graag ter woord