Soms belasting verschuldigd over parkeerplek

Werkgevers moeten in uitzonderlijke gevallen belasting betalen over de parkeerruimte die zij huren voor hun personeel. Het gaat om ruimte voor het parkeren van de privéauto van een werknemer. Wanneer het totale bedrag van de huur hoger is dan 1,2 procent van de totale loonsom van het bedrijf, moet de werkgever belasting betalen.

Werkkostenregeling
Dit is onderdeel van de werkkostenregeling die per 1 januari verplicht wordt gesteld, heeft een woordvoerder van Financiën vrijdag laten weten. Hij onderstreept dat het de werkgever is die de belasting moet betalen, en niet de werknemer.

Vragen
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is niet blij met de nieuwe regeling. Volgens hem kan de belasting die de werkgever over parkeerruimte moet betalen ten koste gaan van andere zaken die onder de werkkostenregeling vallen, zoals een kerstpakket. Omtzigt gaat er nog vragen over stellen aan staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.