Rente restschuld woning langer aftrekbaar

De rente over de restschuld die overblijft na de verkoop van een woning wordt langer aftrekbaar. De periode wordt verlengd van 10 naar 15 jaar. Dat heeft het kabinet begin september tijdens het begrotingsoverleg afgesproken met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Dat meldt RTL Nieuws. Verlenging van de aftrekbaarheid van de rente op de restschuld moet het makkelijker maken voor mensen met een restschuld om te verhuizen. Volgens Vereniging Eigen Huis scheelt het al snel een paar honderd euro per maand. De vereniging noemt de maatregel daarom ook een goede zaak.

Ook is afgesproken dat de crisismaatregel voor woningbezitters met dubbele hypotheeklasten wordt uitgebreid. Wie zijn oude huis niet verkocht krijgt, kan voortaan drie jaar de hypotheekrente aftrekken in plaats van twee jaar.