Fiscus maakt bij voorlopige aanslag fout met inkomensafhankelijke combinatiekorting

De Belastingdienst laat weten dat er in een aantal gevallen wellicht fouten zijn gemaakt bij voorlopige aanslagen over 2011, 2012 of 2013. Mogelijk is er bij belastingplichtigen met winst uit onderneming in de aanslag ten onrechte geen rekening gehouden met de inkomensafhankelijke combinatiekorting.

Belastingdienst: ‘Hebt u in 2014 een voorlopige aanslag ontvangen over 2011, 2012 of 2013? En hebt u winst uit onderneming? Dan is het bedrag van uw voorlopige aanslag misschien onjuist. Mogelijk is er in de aanslag ten onrechte geen rekening gehouden met de inkomensafhankelijke combinatiekorting. In dat geval krijgt u voor 30 september 2014 een excuusbrief van ons en een nieuwe voorlopige aanslag met het juiste bedrag. U hoeft verder niets te doen.’