Oldtimers massaal ontdaan van lpg-installatie om fiscale redenen

Steeds meer eigenaren van oldtimers laten de lpg-installatie uit hun auto halen zodat ze minder belasting hoeven te betalen. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). In enkele jaren tijd is het aantal voertuigen dat van de installatie werd ontdaan ruimschoots verviervoudigd.

Sinds begin dit jaar betalen bezitters van 25- tot en met 40-jarige oldtimers die op gas rijden het volle tarief motorrijtuigenbelasting, terwijl benzineauto’s daar slechts een kwart van hoeven te betalen. Voor voertuigen ouder dan 40 jaar verandert niets: die worden ontzien.

‘In 2012 werden iets meer dan 700 voertuigen van de installatie ontdaan, een jaar later is dat meer dan 1700 keer het geval en in het eerste kwartaal van 2014 gebeurde dat al ruim 2900 keer,’ stelt een RDW-woordvoerder.