Btw-aangifte vóór 1 april corrigeren voorkomt belastingrente

Ondernemers voorkomen belastingrente door vóór 1 april 2014 hun btw-aangifte van 2013 te corrigeren of hun balanspost van 2013 aan te geven, zo meldt de Belastingdienst.

Belastingdienst: ‘Als u gebruikmaakt van het formulier Suppletie omzetbelasting, dan hebben wij uw gegevens sneller, en kunnen wij uw verzoek sneller verwerken. Is uw correctie of uw balanspost minder dan € 1.000 verreken dit dan op uw eerstvolgende aangifte. Bij het verrekenen op uw eerstvolgende aangifte krijgt u geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag.

Heeft uw correctie te maken met een intracommunautaire levering van goederen of diensten binnen de EU? Stuurt u dan een brief met de gegevens van uw correctie (rubriek 3b) naar:
Belastingdienst/Central Liaison Office
Antwoordnummer 469
7600 VB Almelo

Wilt u ook uw opgaaf intracommunautaire prestaties corrigeren of moet u deze nog indienen? Doe dit dan in het beveiligde gedeelte van onze internetsite. U moet een correctie wegens intracommunautaire verwerving ook aangeven in uw suppletie.’