Afschaffing aftrek alimentatie per 2015

Ouders die alimentatie betalen kunnen vanaf 2015 een deel van de betaalde alimentatie niet meer aftrekken en dat zal hen tot meer dan 100 euro per maand koste. Dat schrijft de Telegraaf.

Ouders die gescheiden zijn en kinderalimentatie betalen, ontvangen geen kinderbijslag. Een deel van de betaalde alimentatie kan echter wel afgetrokken worden. Vanaf 2015 is dit niet meer mogelijk. Hierdoor zullen ook alleenstaande ouders met lage inkomens getroffen worden. Een ruime Kamermeerderheid staat achter deze wijziging, aldus de Telegraaf.

Aanpassing alimentatie

Volgens minister Asscher kunnen gescheiden ouders de gevolgen verzachten door het bedrag van de alimentatie te verminderen. Advocaat Rob van Coolwijk is echter van mening dat minister Asscher deze conclusie wel erg makkelijk trekt. Ouders die de alimentatie ontvangen willen namelijk niet dat het bedrag van de alimentatie zomaar verminderd wordt. Voor een herberekening zullen de gescheiden ouders naar de rechter stappen.

Van Coolwijk geeft ook aan dat kinderen last zullen krijgen van deze nieuwe maatregel die per 2015 zal ingaan. Ouders zullen namelijk vaker ruzie krijgen over het geld. Door echter in overleg te blijven zullen de nadelige gevolgen verminderderen, aldus de Telegraaf.