KvK: Deponeren per e-mail in eerste kwartaal nog mogelijk voor ondernemers

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is het voor ondernemers nog mogelijk om in het eerste kwartaal van 2014 jaarstukken van kleine rechtspersonen als pdf per e-mail in te dienen. Deze dienst is niet bedoeld voor intermediairs.

Dit meldt de NBA op basis van berichtgeving door de Kamer van Koophandel. De KvK meldt onder meer het volgende over het deponeren van rechtspersonen in de bedrijfsklasse ‘klein’:

U kunt uw jaarrekening digitaal deponeren met de online service ‘Zelf deponeren jaarrekening’ (beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2014) of met SBR. Omdat de online service nog niet beschikbaar is, kunt u tot en met het eerste kwartaal van 2014 uw jaarrekening per e-mail deponeren. Ook kunt u uw jaarrekening op papier via de post aanleveren.

1.      Online service ‘Zelf deponeren jaarrekening’ (vanaf Q1 2014): u kunt zelf alle stappen doorlopen om uw jaarrekening online te deponeren. U logt in met uw toegangscode voor het Handelsregister of met uw eHerkenningsmiddel (EH2), u voert de jaarrekening handmatig in en verstuurt deze. De online service is beschikbaar in het eerste kwartaal van 2014.

2.      SBR: SBR is een system-to-system aanlevermethode om financiële rapportages te maken en te verzenden aan meerdere instanties zoals de Belastingdienst, CBS en verschillende banken. Hiervoor heeft u of uw accountant of administratiekantoor financiële software nodig die voor SBR geschikt is, gecombineerd met een PKIoverheid services certificaat zodat u uw jaarrekening kunt deponeren via de Digipoort.

3.      Op papier via de post (tot en met boekjaar 2015): Postbus 106, 3440 AC Woerden.

4.      Per e-mail: tot en met het eerste kwartaal van 2014 kunt u, als u als ondernemer zelf deponeert, uw jaarrekening deponeren per e-mail:bijzondere.deponeringen@kvk.nl. Intermediairs kunnen geen gebruik maken van dit mailadres voor het deponeren van jaarrekeningen in de categorie ‘klein’.