Belastingdienst: nieuwe regels vrijstelling voor oldtimers

Vanaf 1 januari 2014 komt voertuigeigenaren in aanmerking voor de oldtimervrijstelling als hun motorrijtuig ten minste 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen. De datum 1e toelating is de datum waarop het motorrijtuig voor het eerst in gebruik is genomen. Dit meldt de Belastingdienst.

De fiscale wijzigingen voor oldtimers gelden na goedkeuring door de Eerste Kamer, aldus de fiscus.

Belastingdienst: ‘Is uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen op 1 januari 1974 of later, maar vóór 1 januari 1988? Dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de overgangsregeling. Bij de veelgestelde vragen onder ‘Particulier’ – ‘Auto en vervoer’ vindt u meer informatie over de oldtimerregeling. Wilt u weten hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen voor uw oldtimer? Kijk dan in derekenhulp motorrijtuigenbelasting.’

Let op!

Vanaf 1 januari 2014 zijn er nieuwe tarieven.

Zie ook: