Kamermeerderheid voor verlaging belastingtarieven

Het belastingtarief voor de hoogste inkomens gaat op termijn omlaag van 52 naar 49,5 procent. Ook de tarieven in de tweede en derde belastingschijf zouden dalen.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad komt het voorstel voor het verlagen van de tarieven van VVD en D66 en kan het rekenen op een meerderheid in de Eerste en Tweede Kamer.

De verlaging van het toptarief dient als compensatie voor maatregelen die vooral huizenbezitters met een hoog inkomen treffen, zoals de strengere hypotheekregels. Het plan wordt ook bekostigd uit het geld dat die maatregelen opleveren. Minister Blok zou wel voelen voor het plan. Hij komt binnenkort met een doorrekening.

De bedoeling is dat de tarieven vanaf 2018 in kleine stapjes omlaaggaan. Ruim twintig jaar later moet het einddoel zijn bereikt: 49,5 procent voor het toptarief en 38 procent in de tweede en derde schijf.